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mercoledì 27 febbraio 2013

La Gazzetta di San Leonardo - Febbraio 2013


Febbraio 2013 / February 2013

La grande neve

Neve, neve....e ancora neve! Questo inverno lo ricorderemo sicuramente per le abbondanti nevicate che hanno avvolto i nostri vigneti! Qui a San Leonardo ne siamo entusiasti perché c’è un antico proverbio che recita....”sopra la neve fame, sotto la neve pane” La neve infatti isola termicamente il suolo e lo tiene bagnato, questo fa si che le radici delle vigne non soffrano per il tremendo gelo. Inoltre la neve disinfetta il suolo e lo prepara alla primavera, quindi speriamo in una grande annata!

Whiteout

Snow, snow.... and more snow! This year will be remembered for the heavy snowfalls that have turned our vineyards white! Here at San Leonardo, we are excited about it because there is an old proverb that says....”sopra la neve fame, sotto la neve pane”, which translates as "above the snow hunger, below the snow bread". The snow actually insulates the soil and keeps it damp, meaning that the roots of the vines do not suffer from the vicious frost. Moreover, the snow disinfects the soil and gets it ready for spring, so we're hoping for a great vintage!

Potature

Come ogni anno l’inverno è il momento delle potature, operazioni tra le più delicate e complesse il cui risvolto è determinante per la qualità del vino. Da 6 anni abbiamo introdotto il metodo Simonit e Sirch , siamo infatti andati a "scuola" rivoluzionando il nostro metodo di potatura. I risultati si cominciano a vedere sulle piante che vegetano sempre meglio ed anche la qualità dei vini sta crescendo. Ci vuole pazienza, e tanta passione, questa la più importante lezione che la natura ci insegna ogni giorno.

Pruning

As it is every year, winter is the time for pruning – an extremely delicate and complex operation, the result of which is crucial for the quality of the wine. 6 years ago, we introduced the Simonit and Sirch method; we received in-depth training on this method and it has revolutionised our pruning operations. We're starting to see the result on the vines, which are growing very well, and the quality of the wines is getting better year-on-year. It will take time, and a whole load of passion – this is the most important lesson that nature teaches us day after day.

Vette 2012

Con il 1° Marzo arriverà la nuova annata del Vette, il nostro Sauvignon Blanc che l’anno scorso con la sua uscita sul mercato ha riscosso molto successo tra i nostri estimatori. La vendemmia 2012 è magnifica, di grande equilibrio e con un’acidità che siamo sicuri vi entusiasmerà! Prosit.

Vette 2012

1 March will see the arrival of the new vintage of Vette, our Sauvignon Blanc, which made its debut on the market last year and was very well-received by our connoisseurs. The 2012 vintage is magnificent; very well-balanced with an acidity that is sure to impress you! Prosit.





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